address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

České cheerleaders reprezentují na ME 2017

by Martina Maresova Novinky

Celkem 303 sportovkyň a sportovců z ČR bude o víkendu reprezentovat národní barvy na Mistrovství Evropy v cheerleadingu. Češi poměří síly s dalšími 24 evropskými zeměmi v pražské Tipsport Aréně. Soutěží se ve tříminutových dynamických choreografiích, které předvádí 16-25 sportovců najednou. Cheerleading je širokospektrálním sportem, obsahující tanec, akrobacii na zemi i ve vzduchu a atraktivní lidské pyramidy. Důraz je kladen na obtížnost a technické provedení akrobatických prvků.

Česká reprezentace je tvořena vítězi z Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu, které proběhlo letos v polovině května. 11 českých klubů si vybojovalo prestiž reprezentovat na ME na domácí půdě v Praze. Senioři a junioři předvedou celkem 14 soutěžních choreografií. Na loňském Mistrovství Evropy ve Vídni obsadila Češi 2. a 3. místo. Pořadatelem ME je Česká asociace cheerleaders a European Cheer Union. Více informací k ME ecueuropeans2017.eu a cheerleadingu cheerleadingjesport.cz.