address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Výkladové stanovisko ČUS: Nouzový stav - hromadné akce

by Martina Železná

Zveřejňujeme výňatek a odkaz na výkladové stanovisko ČUS ( Výkladového stanovisko JUDr. Daniela Viduny, LL.M.) ohledně aktuálního nařízení od 5.10.

" Z předmětného omezení pak vyplývá, že se týká výhradně akcí (vnitřních i venkovních) konaných v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy (zápasy, závody, turnaje), jakož i přípravy sportovců na takové akce (tréninkové jednotky). V těchto případech je pak stanoven celkový počet osob, které se mohou takové akce zúčastnit, a to na 130. Vedle počtu osob je současně nastaven i okruh osob, které se mohou akce zúčastnit, a to tak, že se jedná pouze o sportovce a nezbytné osoby zabezpečující organizační a technické zázemí včetně rozhodčích (typicky např. realizační tým, pořadatelé, delegáti, nezbytný technický personál, zdravotnická služba apod.) a osob zajišťujících zpravodajství (např. noviny, televize apod.). Zcela zakázána je tedy přítomnost diváků. Z hlediska diváků je pak zajímavá pozice rodičů sportujících dětí, kteří do značné míry mohou plnit i definici „nezbytných osob“. Lze však bohužel předpokládat, že i v případě rodičů bude jejich přítomnost na sportovní akci považována za nežádoucí (budou považováni za klasické diváky). 

Závěry:  

  1. Pro sportovní akce konané výhradně v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy, jakož i pro tréninkovou přípravu na takové akce platí limit pro vnitřní i venkovní akce ve výši 130 osob."

Toto výkladové stanovisko podporuje, to, co jsem již psala v minulém e-mailu - na soutěžích organizovaných ČACH jako svazu a při přípravě na ně - tedy trénincích klubů registrovaných u ČACH (a tedy i sportovců), které jsou organizované pod vedením trenéra - je možné mít najednou max 130 osob celkem a bez diváků - pozor na rodiče, kteří se v tu chvíli budou počítat jako diváci. 

Pokud byste pro vaše pronajímatele potřebovali potvrzení, že jste registrovaní u ČACH jako národního svazu, neváhejte mne kontaktovat.