address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Výkladové stanovisko - účast na soutěžích od 22. 11. 2021

by Martina Železná

Dle výkladového stanoviska JUDr. Daniela Viduny, LL.M. ve vztahu k činnostem České unie sportu, z.s. se k případné účasti na soutěžích v závěrech vztahuje:

Sportovní činnost nepravidelná či v proměnlivém kolektivu (soutěže, utkání) nevyžaduje kontrolu bezinfekčnosti pouze v případě účasti max. 20 osob. Nad tento počet se provádí kontrola bezinfekčnosti dle I/17 MO služby s tím, že pro tyto účely má RT-PCR test platnost 7 dní – pouze osoby do 18 let.

Bezinfekčnost lze prokázat způsoby uvedenými v čl. I/17 MO služby, tj. očkování, potvrzené prodělání COVID-19, RT-PCR test osobami do 18 let a dospělými ve specifických případech (kontraindikace, nedokončené očkování apod.).
Antigenní testy již v případě amatérského sportu nelze využít."

Z bodu 17 v opatření souheŕně tedy platí:

Sportovci do 12 let nemusí prokazovat bezinfekčnost.
Sportovci ve věku 12-18 let se mohou prokazovat:

  • negativním PCR testem (starým maximálně 7 dní)
  • laboratorním potvrzením o prodělané nemoci (staré maximálně 180 dní) 
  • potvrzením o očkování (14 dní od druhé dávky)

Sportovci nad 18 let se mohou prokazovat:

  • laboratorním potvrzením o prodělané nemoci (staré maximálně 180 dní)
  • potvrzením o očkování (14 dní od druhé dávky)
  • PCR test je možný pouze v případě rozočkování nebo kontraindikace očkování

Naleznete zde grafické zpracování aktuálních opatření, které platí na soutěže obecně, tedy na organizované ČACH či pod záštitou ČACH (všechny naše akce jsou s účastí nad 20 osob). Opatření jsou platná nejen pro sportovce ale i pro trenéry, porotce a organizační tým.