address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Česká reprezentace má již svoji choreografii na Mistrovství světa

by Martina Železná Novinky

Během víkendu 20. - 21. 11. 2021 se všechny naše reprezentační týmy po měsíční pauze opět sešly a společně trénovaly v Jojo Gym Dobřichovice. Všichni sportovci se museli podrobit testování bez ohledu na očkování a na místě byla nastavena přísná pravidla pro setkávání. I když se trenéři museli vypořádat s několika nenadálými karanténami, celý víkend proběhl bez dalších zádrhelů a příprava na cílové soutěže se posunula o pořádný kus vpřed.

Cheerleadingová reprezentace, která bude soutěžit na Mistrovství světa (ICU Worlds 2022), tvořila během tohoto víkendu svoje soutěžní choreografie. Jak viděli trénink členové reprezentace:

Michal (klub Join New Spirit Allstars): “Poslední trénink národního týmu byl ve znamení choreografie. Trenérka a choreografka Henni odvedla velký kus práce, kdy pro nás připravila několik variant sestavy, která bude výzvou pro všechny. Máte se na co těšit.”

Karolína K. (klub Fighters Cheerleaders): ”Trénink reprezentace pro mě je a bude velká zkušenost a zážitek do budoucna. Poslední trénink nebyl tak náročný a zábavný jako obvykle, jelikož jsme připravovali choreografii, ale protože je tak nadupaná a sestava zatím vypadá úžasně, tak teď bude o zábavu postaráno a já už se nemůžu dočkat!”

Taneční reprezentace díky nastalé situaci měla svoji hlavní trenérku Lauru online, což jí ale neubralo na energii a celý trénink se svým trenérským týmem, asistentkou Kristýnou a dobrovolnicí Petrou odvedla skvěle. Tým pokračoval dál v přípravách na Mistrovství Evropy, které bude v Řecku 1. - 3. července 2022.

Jaký byl tento trénink z pohledu asistentky Kristýny: “Listopadový trénink dance teamu se neskutečně podařil, udělaly jsme kus práce a jsme na holky pyšné.  A to i přes komplikace, kdy Laura nemohla kvůli nemoci svého chlapečka přijet. Boj o její účast jsme ale nevzdaly a jak říkám, nezáleží na tom, co se stane, ale na tom, jak se zachováš a tak jsme nehledaly další problémy, ale vhodné řešení a díky technologiím, trpělivosti a vynalézavosti trénink proběhl bez chybičky a za její účasti. Velké díky také patří asistentce Péťe Janečkové, která byla na místě a se vším mi pomohla.”

Věříme, že o další tréninky proběhnou bez komplikací a naši reprezentanti se budou moci dobře připravit na svoje vrcholné soutěže.