address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu je tématem týdne

by Martina Železná Novinky

Vrcholná soutěž sezóny pro cheerleadingové týmy z celé České republiky – Czech Cheer Nationals 2022 jsou každoročně sledované mnoha milovníky sportu.

Proto si o Mistrovstí ČR můžete přečíst v deníku Metro:

Nejlepší cheerleadingove týmy svedou souboj o tituly Mistrů ČR. 

V sobotu 11.června proběhne po tříleté pauze v hale Královka v Praze vrcholná soutěž sezony - Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu. Na 21.ročníku soutěže, kterou pořádá Česká asociace cheerleaders, z.s. se předvede na 1000 sportovců ze 17 se klubů v 64 vystoupení. České týmy zde svedou souboj o titul Mistrů ČR 2022, v kategoriích cheerleadingu a performance cheer. Na mistrovství budou vyhlášeni i vítězové České Národní Cheer Ligy. Navíc se na této události představí se svojí sestavou reprezentační týmy (Teams Czech Republic). Cheerleadingové týmy Team Czech Republic přivezly nedávno z Mistrovství světa ICU Worlds 2022 cenné tituly vicemistrů a juniorských mistrů světa. Team Czech Republic Performance bude v červenci Českou Republiku reprezentovat na Mistrovství Evropy ICU Europeans 2022 v řeckých Aténách. Sportovní cheerleading byl v roce 2021 uznaný Mezinárodním Olympijským výborem. Jedná se o sport, spojující prvky tance, akrobacii na zemi i ve vzduchu a atraktivní lidské pyramidy. Kolebkou cheerleadingu jsou Spojené státy americké, v ČR se objevuje od roku 1993. Základnu tvoří 2 000 aktivních sportovců ve 30 klubech z celé ČR. Akce je realizována za finanční podpory městské části Prahy 7.

Celý článek ZDE