address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Český cheerleading se opět ukázal na mezinárodní soutěži

by Martina Železná Novinky

Česká asociace cheerleaders, z.s. jako každý rok vyslala nejlepší týmy Česka na Mistrovství Evropy (ICU Europeans) 2022 v řeckých Athénách, které se konalo 1. – 3. 7. 2022. Na soutěži měl premiéru náš národní reprezentační Tým Czech Republic Performance v divizi Cheer Team Pom, který vznikl již na podzim 2021.

Společně s reprezentačním týmem se soutěže zúčastnily i s další české kluby, které se kvalifikovaly z březnové mezinárodní soutěže Prague Cheer Open pořádané Českou asociací cheerleaders či prostřednictvím Evropské cheerleadingové ligy.

„Naše reprezentace Team Czech Republic Performance byla pro nás velkou výzvou. Cílem bylo vytvořit silný tým, který pod vedením zkušeného trenéra bude hrdě reprezentovat Českou republiku i v performance (taneční) složce cheerleadingu. Dívky na sobě tvrdě pracovaly a téměř celý rok, jsme na ně neskutečně hrdí, ukázaly, že i v této kategorii Česká republika má své místo.“ okomentovala účast reprezentace Viceprezidentka ČACH Jana Slavíková.

Kromě reprezentačního týmu vyjely do Athén zabojovat i dívky z klubu Prague Eagles Cheerleaders v divizi Team Cheer AllGirl Premiere a v malých divizích nás reprezentoval klub Bees Cheerleaders s dvěma sestavami v divizích Doubles Cheer Pom a Doubles Hip Hop.

Výsledky naleznete ZDE.