address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Struktura věkových skupin a levelů ČACH 2022/2023 - DŮLEŽITÉ!

by Martina Železná Novinky

Prázdniny se nám překlápí ke svému konci a nová sezona neúprosně buší na dveře tělocvičen. Ráda bych vás proto seznámila s novou strukturou věkových skupin a otevíraných levelů pro sezonu 2022/23VĚNUJTE PROSÍM TOMUTO SDĚLENÍ POZORNOST!

Začátkem prázdnin jsem vás ve zprávě z ECU valnéhromady informovala o razantní změně věkových skupin, která bude aplikována obratem – počínaje ME 2023 v Itálii. Věkové skupiny Junior a senior jsou výrazně ostaršeny. Na ME se bude nově soutěžit i v divizích Youth (L3 a L4).

Prezidium ČACH na základě vypracovaných doporučení od PS Strategie, PS BezpečnostI a Trenérské komise ČACH rozhodlo o změně věkových skupin následovně:

Nově věkové skupiny doporučené ECU budou v ČR aplikovány až od další sezony tj. sezony 2023/24 (za rok).
Zájemci s ambicemi o účast na ME 2023 v Itálii si již musí s dostatečným předstihem pohlídat zařazení sportovců do skupin ve správném věku (nominace proběhne z PCO 2023 či Evropské cheerleadingové ligy 2022).
Pro sezonu 2022/23 byl pro české prostředí připraven „HYBRIDNÍ MODEL“, který je kombinací dosavadních a budoucích věkových struktur.

Cílem hybridního modelu je plynule navázat na dosavadní systém, umožnit nominace na ME a připravit české prostředí na přechod na nový systém věků a levelů od sezony 2023/24.

Tabulku s "HYBRIDNÍM MODELEM" a základním přehledem věkových skupin a levelů pro sezonu 2022/23 ZDE.

Věnujte zvýšenou pozornost popiskům pod tabulkou i sloupcům s nominačními informacemi na ME!

Rozšíření tabulky o další (malé či performance) divize a přehled otevíraných divizí na jednotlivých soutěžích, stejně tak strukturu věků na sezonu 2023/24 obdržíte na Regionálních meetinzích ČACH (3./4. 9. 2022).  

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.