address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Český cheerleading oceněn mezinárodní unií

by Martina Železná

Dne 19. dubna 2023 byl český cheerleading oceněn Mezinárodní cheerleadingovou unií (International Cheer Union) za mimořádné úspěchy, kterých dosáhli čeští reprezentanti v loňském roce. Národní reprezentační tým Coed Elite z loňského Mistrovství světa přivezl stříbrnou medaili a juniorské reprezentantky vybojovaly historicky první zlato z MS pro ČR v kategorii AllGirl Advance.

Toto ocenění je pro nás významným milníkem a poctou. Ukazuje to, že je český cheerleading je na správné cestě a že se dlouholetá práce s mládeží, odhodlání a obětavost vyplatila. Naše reprezentační týmy tvrdě trénovaly a své úsilí proměnily v nezapomenutelný úspěch. 

Děkujeme všem, kteří nám při tom pomáhali. Děkujeme Mezinárodní cheerleadingové unii za podporu a organizaci této fantastické soutěže na Floridě. Děkujeme našim trenérům a sportovcům za jejich nasazení a oddanost. A děkujeme všem našim podporovatelům, kteří v nás věří, aktivně pomáhají a tvoří s námi jednotný tým. Bez nich bychom nedosáhli tak úžasných výsledků.

Toto ocenění je pro nás velkým závazkem a zároveň motivací pro naši budoucí práci. Těšíme se na další výzvy a doufáme, že se výkony českého cheerleadingu budou držet i nadále vysoké mezinárodní úrovni.

V letošním roce, kdy byl přelomový úspěch českého cheerleadingu domácími sportovními autoritami oceněn zamítnutím dotace na reprezentaci a mládež, je pro Českou asociaci cheerleaders toto ocenění z mezinárodního prostředí milým zadostiučiněním a důkazem dlouholeté kvalitní práce naší organizace”, dodala v rozhovoru Ing. Martina Marešová, Prezidentka České asociace cheerleadingu.