address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Levelová džungle

by Martina Železná Novinky

Z pravidel pro soutěžní cheerleading se nám napříč všemi kontinenty a dostupnými platformami stává tak trochu džungle. Sotva jsme se vzpamatovali z nového levelu 0, který nám přibyl v minulé sezoně, už se k nám do Evropy valí informace o v allstar svět již zavedeném levelu 4.2, či nových levelech 6+ a 7. A kdo se v tom pak má vyznat, že? 

Pro nás v ČR by měla být směrodatná především pravidla ECU, kterým podléhá mistrovství Evropy, a ICU, podle kterých se řídí příslušné mistrovství světa národních týmů. Tato se od sebe naštěstí liší jen minimálně v rámci jednotlivých levelů a i do budoucna by se měla víceméně shodovat. Současně se ale stále více českých týmů vydává na soutěže do zahraničí, kde se setkávají i s jinými tzv. allstar organizacemi (jako je např. Varsity Europe, Jam Brands, atd.), které na svých soutěžích používají pravidla odlišná - a s ohledem na vývoj našeho sportu a olympijské vs. komerční ambice obou odvětví zde můžeme i do budoucna očekávat větší a větší odlišnosti nejen v pravidlech ale i soutěžních divizích.  

Níže vám přinášíme stručný přehled levelů v podání organizací, s kterými se jako čeští trenéři setkáte nejčastěji:

Autorka článku: Petra Žáková, členka Komise pro bezpečnost a levelbook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přehled levelů 2019/2020 ke stáhnutí zde.