address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Aktuální informace covid-19 a sport

by Martina Železná Novinky

Vážení členové,

dovolujeme si vám předat několik aktualit a shrnutí v souvislosti se současnou situací a organizací sportovních spolků:

  • Vláda ČR na svém jednání schválila určitá uvolnění dosavadních protiepidemických opatření - od 7. dubna 2020 od 00.00 hod se umožňuje provozovat individuální venkovní sporty. Dále je možné vykonávat venkovní sportovní aktivity bez ochranných prostředků dýchacích cest, pokud je dodržena bezpečná vzdálenost mezi osobami nejméně 2 metry. I nadále platí společné sportování nanejvýš dvou osob s výjimkou členů domácnosti a nesmí přitom využívat vnitřní šatny, sprchy a další uzavřené společné prostory. Může se tedy provozovat třeba tenis, nohejbal, golf, jízda na koni, bruslení či vodní sporty.
     
  • Na hlavní liště webu cach.cz jsme vytvořili sekci „INFORMACE KE COVID-19“ https://www.cach.cz/informace-ke-covid-19.php, kde průběžně zveřejnujeme informace týkající se sportovního prostředí, zejména cheerleadingu, jak v ČR, Evropě, světě, tak sdružujeme informace spojené s rušením/přesunem ČACH akcí a klubových soutěží. Nejpodstatnější informace zasíláme též na zástupce klubů e-mailem.
  • Připomínáme, že na webových stránkách ČUS www.cuscz.cz jsou průběžně zveřejňovány aktualizované informace a doporučení k nouzovému stavu a řešení ekonomických dopadů omezujících opatření. Jedná se o aktualizace výkladů omezení a podmínek pro sport, ale především o poradenství a nesměrování spolků se zaměstnanci a spolků s vedlejší hospodářskou činností na dostupnou státní podporu.

           https://www.cuscz.cz/novinky/aktualizovane-opatreni-vlady-cr-od-16-3.html

           https://www.cuscz.cz/novinky/opatreni-statu-ke-snizeni-ekonomickeho-dopadu.html

  • Na internetové adrese https://koronavirus.mzcr.cz/manual-pro-obcany-prava-a-povinnosti-za-nouzoveho-stavu/ naleznete Manuál pro občany: Práva a povinnosti za nouzového stavu, kde je uveden přehled toho, jak jednat a co je povoleno v rámci nouzového stavu dle platných mimořádných opatřeních.
     
  • ​​ Dovolujeme si vám připomenout i kontakt na celorepublikovou informační linku zdarma – 1212, který je vhodné opakovaně sdílet mezi naše i vaše členy.

volba 1 – pro aktuální informace v souvislosti s koronavirem
volba 2 – pro informace, jak postupovat, když se projeví příznaky nemoci (zdravotnická linka)
volba 3 – pro informace týkající se průmyslu a obchodu
volba 4 – pro seniory (9 – 17 hodin)
volba 5 – pro obavy ze současné situace (linka psychické pomoci)
volba 6 – pro informace týkající se dopravy


S přáním pevného zdraví,
VV ČACH