address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Rozvolňování – roušky, letní campy

by Martina Železná Novinky

Vážení zástupci klubů,

zasíláme vám výňatek aktuálních informací podstatných pro organizaci vašich klubů:

Od 25. května budou zmírněna pravidla pro nošení roušek na veřejnosti.

Při zachování příznivé epidemiologické situace bude od 25. května zrušeno povinné nošení ochranných prostředků dýchacích cest při pohybu a pobytu mimo bydliště. Nadále však bude platit povinné používání roušek ve všech vnitřních prostorech staveb, mimo bydliště; v prostředcích veřejné dopravy, včetně taxislužby; na všech ostatních místech, kde se nacházejí alespoň 2 osoby v bližší vzdálenosti než 2 metry, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti. Povinnost nošení roušek se nevztahuje na organizované sportovní skupiny.

Od 27. června se budou moci konat campy, soustředění a tábory.

Budou muset splňovat přísnější hygienická pravidla. Počty účastníků budou omezeny – například na max. 100 účastníků na stanovém táboře. Detailní informace k pravidlům pro realizaci by měl zveřejnit resort zdravotnictví v pátek 15. května.

Trénovat již můžeme, letní příprava a campy budou moci proběhnout a nedočkavě očekáváme zprávy ohledně uvolnění pravidel i pro hromadné akce a naše soutěže.

Stále doporučujeme sledovat aktuální situaci a nařízení. Stejně tak i dodržovat maximální hygienická opatření a aktivně vést sportovce k jejich pravidelnému dodržování jako způsob prevence.

Nemůžeme se již dočkat nové sezóny, která snad již proběhne v obvyklém režimu. Přejeme všem mnoho sil a zdraví!

VV ČACH