address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Nouzový stav - hromadné akce

by Martina Železná Novinky

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu byly omezeny i sportovní akce, níže naleznete výňatek z opatření a to jaký bude  mít vliv na náš sport.

"Vláda od 5. října omezuje hromadné akce. Omezení čekají i střední, vyšší a vysoké školy".

Vláda od 5. do 18. října 2020 přichází s krizovým opatřením v souvislosti s pandemií covid-19, na základě vyhlášeného nouzového stavu. Od pondělí se na 14 dní zakazují koncerty a divadelní představení, při kterých se převážně zpívá, a dále hromadné akce pro více než 10 osob ve vnitřních prostorech a více než 20 osob ve vnějších prostorech. Na území hlavního města Prahy a krajů, které jsou podle platného semaforu zařazeny do oranžové a červené, bude od 5. do 18. října 2020 omezen provoz středních, vyšších a vysokých škol. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci bude v těchto krajích zakázána osobní přítomnost studentů na výuce. Nově nebude součástí vzdělávání zpěv a sportovní činnosti.

Omezují se také sportovní akce organizované sportovními svazy tak, že se jich účastní pouze sportovci a nezbytné osoby zabezpečující organizační a technické zázemí včetně rozhodčích a osob zajišťujících zpravodajství v počtu nepřevyšujícím 130 osob v rámci vnitřního i vnějšího sportoviště. Stejné omezení se vztahuje i na přípravu sportovců pro sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy."

„Veškeré oficiální sporty, které jsou registrované, hrají, ale bez diváků,“ řekl po jednání vlády ministr zdravotnictví Roman Prymula. 

Na dva týdny je prozatím ochromený neorganizovaný amatérský sport, na který se výjimka nevztahuje. „Když si třeba lidé po práci budou chtít zahrát fotbal, tam to omezení je do dvaceti lidí. Tam myslím, že to problém není, málokdy se hraje 11 na 11. Ty dva týdny to vydrží. U obecných volnočasových aktivit to bude omezeno,“ poznamenal Prymula.  

Omezení tedy chápeme tak, že na soutěžích organizovaných ČACH jako svazu a při přípravě na ně - tedy trénincích klubů registrovaných u ČACH, které jsou organizované pod vedením trenéra - je možné mít najednou max 130 osob celkem a bez diváků.

Pokud by nastala jakákoliv změna ať už ve výkladu či nové opatření budeme snažit vás informovat v co nejkratším možném čase.

Stále vás nabádáme k důslednému dodržování všech zásad, jako je mytí rukou a dezinfekce, pokud je jakékoliv dítě či trenér nemocný, nechte jej doma, stejně tak pokud se dostanete do kontaktu s pozitivně testovanou osobou na COVID informujte svého lékaře a dodržujte karanténu.

Celé usnesení vlády najdete zde.