address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Mezinárodní olympijský výbor uznal CHEERLEADING plnohodnotným členem

by Martina Železná Novinky

Je nám velkou ctí vám oznámit, že Mezinárodní olympijský výbor (IOC) dne 20. 7. 2021 v Tokiu UZNAL CHEERLEADING PLNOHODNOTNÝM ČLENEM.

Gratulujeme všem cheerleaders k tomuto významnému dni!   


Do olympijské rodiny bylo přijato pět dalších sportů:

- Mezinárodní federace asociací Muay Thai (IFMA)
- Mezinárodní sambistická federace (FIAS)
- Mezinárodní federace metané (IFI)
- Světová asociace kickboxerských organizací (WAKO)
- Mezinárodní lakrosová federace (WL)

Oficiální prohlášení prezidenta International Cheer Union (ICU), Jeffa Webba a níže pak jeho překlad.

"Vážení Prezidenti organizací, zástupci svazů, přátelé,

dnes je historický den pro organizaci International Cheer Union (ICU) a cheerleading jako sport globálně. Oficiálně bylo potvrzeno přijetí ICU a cheerleadingu Mezinárodním olympijským výborem (IOC).

Tento krok je vyvrcholením několikaleté dlouhodobé práce, která vedla k upevnění pozice cheerleadingu a respektování tohoto sportu ve světě. Upřímně potvrzuji, že dosažení tohoto významného bodu by nebylo možné bez skvělé práce národních federací a asociací, které jsou členy ICU. Právě podpora členských organizací nám obrovsky pomohla. 

Toto přijetí Mezinárodním olympijským výborem (IOC) je velice důležité, protože může ještě více pomoci růstu tohoto krásného sportu a zejména zdravým a konstruktivním způsobem. Naše budoucnost září, neboť jsme součástí globální sportovní komunity. V každém případě naše práce stále nekončí. Stále budeme pracovat na podpoře milionu mladých sportovců, kteří nám vkládají důvěru.
Nemohu zde nepoděkovat generálnímu sekretáři Karlu Olsonovi, jehož neskutečné a obrovské nasazení trvající více než 20 let pomohlo k tomuto momentu. Děkuji ti, Karle.

Ještě jednou gratuluji všem. Budeme muset zorganizovat celosvětový ICU zoom meeting, abychom tento neuvěřitelný moment společně oslavili.

S mnoha přátelskými pozdravy,

Jeffrey G. Webb
President
International Cheer Union (ICU)"