address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Dvě medaile z Mistrovství světa pro český cheerleading!

by Martina Železná Novinky

Reprezentační týmy České asociace cheerleaders porovnaly své síly s ostatními zeměmi na oficiálním mistrovství světa ICU Worlds 2022 na Floridě. Odkud si odvezly 2. místo divizi Coed Elite a 1. místo v divizi Junior AllGirl Advanced.

   

 



Mistrovství světa se každoročně koná na území USA odkud tento sport pochází. Team Czech Republic, který od roku 2016 pravidelně reprezentuje Českou republiku na této soutěži, v letošním roce ukázal, že patří mezi světové špičky. V první soutěžní den vybojoval juniorský AllGirl tým zlatou medaili a titul mistryň světa a tým Coed si po úspěšném postupu do finále odnáší stříbrnou medaili.

“Je to neuvěřitelný úspěch, po letech práce sklízíme nejvyšší ocenění. Věřím, že nám to pomůže posunout cheerleading do popředí českého sportu jako takového. Máme skvělé sportovce, trenéry a organizační tým, je to zásluha všech. Okomentovala medaile Viceprezidentka Jana Slavíková.”