address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

CESTA ČESKÉ REPREZENTACE K MEDAILÍM NA MISTROVSTVÍ SVĚTA

by Martina Železná Novinky

Česká asociace cheerleaders vysílá svoji reprezentaci pravidelně na Mistrovství světa (ICU Worlds) v Orlandu již od roku 2016, kdy vycestoval jeden tým a jeden člen organizačního týmu. Od té doby šplhal po příčkách až do tohoto roku, kdy svoji cestu prozatím ukončil na medailových příčkách. Z jednoho týmu se staly tři a organizační tým se znásobil několikrát.

Česká asociace cheerleaders vysílá svoji reprezentaci pravidelně na Mistrovství světa (ICU Worlds) v Orlandu již od roku 2016, kde tým v divizi Coed Elite pod vedením trenérky Vereny Hommer získal ve světové konkurenci skvělé 8. místo

V roce 2017 opět pod vedením Vereny Hommer si reprezentace ČR odnesla 6. místo v divizi Coed Elite a juniorská reprezentace pod vedením Andrey Paňko 7. místo v divizi AllGirl Advanced.

V roce 2018 reprezentace vybojovala na ICU Worlds pod taktovkou Matěje Trilara a Ingrid Sever 7. místo v divizi Coed Elite a 6. místo v divizi Junior AllGirl Elite pod vedením Andrey Paňko s pomocí Veroniky Hlásenské.
I  v dalším roce byly reprezentační týmy na ICU Worlds 2019 velmi úspěšné. Česká reprezentace s trenérkou Verenou Mattl ve výsledném pořadí obsadila v divizi AllGirl Elite 6. místo. Juniorský tým s trenérkou Andreou Paňko a asistentem Alexandrem Stolpovskych obsadil v divizi Junior AllGirl Advanced 5. místo.
V roce 2021 se naší reprezentaci za složitých pandemických podmínek podařilo na virtuálním Mistrovství světa v divizi AllGirl Elite pod vedením Ondřeje Polanského a Ingrid Sever obsadit 5. místo a ,juniorský tým vybojoval 6. místo v divizi Junior AllGirl Advanced s trenéry Nikolou Dohnalovou a Alexandrem Stolpovskym.

V 2022 se Česká reprezentace dočkala medailí. V divizi Coed Elite si reprezentanti odnesli 2. místo, trenéři stříbrných medailistů byli: Mika Pennanen a Henni Katajisto Nieminen. V divizi junior AllGirl Elite si s trenérkami Nikolou Dohnalovou a Dominikou Svitákovou česká republika odnesla mistrovský titul a reprezentantky si s hrdostí mohly dojít pro zlaté medaile a prsteny za 1. místo.

“Je to neskutečný krok vpřed, již od první výpravy reprezentace na Mistrovství světa v roce 2016, kdy se organizační tým skládal pouze z jediného člena v mé osobě, jsem věřila, že naši reprezentanti a trenéři si svoji pílí a urputností jednou dosáhnou na nejvyšší příčky. Děkujeme a Gratulujeme!” komentuje cestu viceprezidentka ČACH Jana Slavíková

Soutěžní z vystoupení české reprezentace na Mistrovství světa ze všech ročníků si můžete připomenout na našem youtube kanále.