address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Rozvoj cheerleadingu jako společný cíl pro komunitu

by Martina Železná

S oblibou našim svěřencům vysvětlujeme, jak moc je důležitá spolupráce a týmový duch. Zmiňujeme význam důvěry, respektu vůči sobě a ostatním, komunikace a sdílení společného cíle. Snažíme se jim být kvalitním vzorem a aktivně budovat smysl pro spolupráci a vytvářet skutečně týmově orientované prostředí. Na soutěžích podporujeme své soupeře, dokážeme ocenit kvalitní výkon a přiznat své chyby a selhání.

Myslím si, že každý z nás si během svého působení v pozici leadera položil otázku, zda vše co dělá, mu dává smysl. Vyšší cíl, který je společný pro všechny cheerleaders v celé České republice. Zda to, co děláme, je dostačující nejen pro naše svěřence, ale zda to má přesah pro celou cheerleadingovou komunitu. Zda jsem využil všechny svoje zdroje a zda bych nemohl udělat víc? 

Cheerleading je sport. Letošní úspěch reprezentačních týmů na Mistrovství světa přepsal historii českého cheerleadingu. Je na čase představit cheerleading jako nové a rychle se rozvíjející sportovní odvětví, které si zaslouží svoje místo na slunci. Společně můžeme změnit vnímání veřejnosti a posunout cheerleading na pomyslném žebříčku popularity sportů na nejvyšší příčky.

Pojďme společně bojovat za cheerleading, nikoliv proti sobě.

autor článku: Michaela Rom Tisarová