address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Úspěchy českých týmů v evropské cheerleadingové lize!

by Martina Železná Novinky

Velká gratulace patří dvěma českým klubům, které se se svými soutěžními sestavami umístili na předních příčkách v Evropské cheerleadingové lize/European Cheer League 2022 (dále jen “ECL”), kterou vyhlašuje Evropská cheerleadingová unie (dále jen “ECU”).

ECL je virtuální šampionát se speciálním bodovacím systémem, který přináší sportovcům další možnost, jak zhodnotit úroveň svých dovedností tím, že změří síly s týmy z celé Evropy. Cílem ECL je také propagovat mezinárodní soutěže po celé Evropě.

Soutěžním týmům z klubů Pilsen Jaguars Cheerleaders a BASTA cheerleaders se podařilo umístit do pátého místa v rámci účastnících se zemí a získat tak nominaci na Evropský šampionát 2023 (ICU Cheerleading Championship), který se koná letos v italské Veroně.

V divizi Senior Double Cheer Hip Hop se z Pilsen Jaguars Cheerleaders umístilo duo Jarošová Tereza a Mašková Anna.
V divizi Junior Double Cheer Hip Hop se z BASTA Cheerleaders umístila dvojice Macháčková Viktorie a Marešová Karolína.

Českou soutěží, na které se sbírají body od evropské ligy je PRAGUE CHEER & DANCE OPEN 2023, která se koná za necelý měsíc. Tato soutěž organizovaná pod taktovkou České Asociace Cheerleaders se těší velké oblibě a každoročně přivítá více než tisíc soutěžících z celé Evropy.

Ještě jednou gratulujeme a těšíme se na další výsledky českých cheerleaders na evropském poli!