address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Český cheerleading patří mezi světovou špičku

by Martina Železná Novinky

Český cheerleading je sport, který patří mezi světovou špičku. Týmy se mohou pochlubit tituly mistrů Evropy i mistrů světa a předvádějí vynikající výkony i na mezinárodních soutěžích. Letos se české kluby chystají na další velké výzvy, a to na AllStar mistrovství světa v USA, oficiálním mistrovství Evropy v Itálii nebo otevřeném mistrovství Evropy v Německu. 

Český cheerleading patří mezi špičky ve světě a může se pochlubit vynikajícími výsledky na mezinárodní scéně. Kluby Prague Eagles Cheerleaders a Join New Spirit Allstars se mohou pochlubit několika úspěchy z mistrovství Evropy, kde se staly mistry Evropy v divizi Allgirl Elite a Coed Elite v roce 2017 a získaly ocenění i v dalších letech.

Na mistrovství světa se reprezentačním týmům Team Czech Republic daří také velmi dobře. V roce 2022 si přivezly týmy stříbrnou medaili z divize Coed Elite a zlatou medaili z juniorské divize Allgirl Advanced. I v předchozích letech se týmy umisťovaly v TOP10.

Mnoho klubů se nyní připravuje na další mezinárodní soutěže. V roce 2023 budou Českou republiku reprezentovat na otevřeném mistrovství Evropy v Bottropu a oficiálním mistrovství Evropy ve Veroně. Klub Join New Spirit AllStars nás bude zastupovat na AllStars mistrovství světa 2023 na Floridě, USA.

Český cheerleading se stává stále populárnějším a může se pochlubit vynikajícími výsledky na mezinárodní scéně. Toto sportovní odvětví je pro mladé sportovce atraktivní díky vynikajícímu zázemí a vzdělaným trenérům. Držíme palce, aby se českým klubům podařilo dosáhnout vynikajících výsledků i na následujích soutěžích.