address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Česká národní cheer liga

by Martina Železná Novinky

Česká národní cheer liga (dále jen “CNCL”) je systém, který prostřednictvím kvalifikací na Mistrovské soutěže České asociace cheerleaders, z.s. (dále jen "ČACH") zajišťuje dvojstupňovost soutěží ČACH, soutěží pořádaných Prezidiem ČACH či soutěží se záštitou udělenou Prezidiem ČACH, které se v základním dělení člení na soutěže mistrovské a ligové.

Soutěžní skupiny se mohly na ligové soutěže přihlásit na přímo, na soutěže mistrovské byla nutná kvalifikace skupin právě prostřednictvím systému CNCL. Do CNCL byla potom automaticky zapojena: 

  • v malých divizích každá soutěžní skupina či jednotlivec, který se zúčastní alespoň tří soutěží ze seznamu zapojených soutěží níže v dané sezóně a splní zároveň všechna další kritéria definovaná v tomto dokumentu.
  • v týmových divizích každá soutěžní skupina, která se zúčastní alespoň dvou soutěží ze seznamu zapojených soutěží níže v dané sezóně a splní zároveň všechna další kritéria definovaná v tomto dokumentu.

Česká národní cheer liga je jediným možným kvalifikačním prostředkem na Mistrovské soutěže:

  • Prostřednictvím CNCL se prvních 14 týmových soutěžních skupin kvalifikovalo na MČR ve sportovním cheerleadingu.
  • Prostřednictvím CNCL se prvních 8 soutěžních skupin v malých divizích s nejvyšším bodovým ohodnocením kvalifikovalo na MMD ve sportovním cheerleadingu.

V sezoně 2022/23 byly do systému CNCL zapojeny následující soutěže:   

Regionální soutěže:   
Basta Cheer Cup 10. 12. 2022   
Evolution Cheer Battle 28. 1. 2023   
Pardubice Cheer Open 7. 5. 2023   
United Cheer Cup 2023 14. 5. 2023   

Virtuální soutěže:   
Sparkling Cheer Cup 26. 11. 2022   
NJ Cheer Open 1. 4. 2023 (regionální soutěž ve virtuální formě)   

Mezinárodní soutěže:   
Prague Cheer Open, Prague Dance Open 25. 3. 2023    

Z celkového počtu 676 soutěžních vystoupení se na Mistrovské soutěže kvalifikovalo celkem 156 skupin, z toho 92 skupin na Mistrovství Malých divizí, které se koná 10. 6. 2023 v Plzni a 64 týmových skupin utká své síly na Mistrovství ČR v sobotu 3. 6. 2023.

„V letošní sezoně jsme zaznamenali velký nárust soutěžních skupin na regionálních soutěžích, vzrostla tak konkurence na jednotlivých akcích a na mistrovské soutěže se probojovali ti nejlepší,“ okomentovala letošní výsledky ligy Jana Slavíková.

Do CNCL se započítaly body dle pravidel systému ligy ze soutěží, kterých se soutěžní skupina účastnila, a to dle pravidel ligy:

  • v malých divizích tři nejlepší bodová hodnocení, 
  • v týmových divizích dvě nejlepší bodová hodnocení.

 Gratulujeme všem kvalifikovaným a těšíme se na výkony na Mistrovství.