address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Proběhla mezinárodní konference na téma Dlouhodobý rozvoj sportovce se zaměřením na děti a mládež

by Martina Železná Novinky

Dne 6. 12. Proběhla poprvé v ČR mezinárodní konference na téma: Dlouhodobý rozvoj sportovce se zaměřením na děti a mládež (neboli LTAD/Long Term Athlete Development).

Cílem konference byla podpora sportovního prostředí v Česku a zaměřila se nejen na fyzický a dovednostní, ale i mentální a emocionální rozvoj každého sportovce i v kontextu zdraví národa.

Čeští trenéři ze 4 klubů ČACH (Cheer Academy, Fighters Cheerleaders, Join New Spirit Allstar a Pilsen Jaguars) byli součástí netradičního pojetí odborného setkání, jehož formami byly kulaté stoly, moderovaná diskuse, čeští i zahraniční odborníci, zástupci vzdělávání, sportu i médií. Obsahem bylo několik přednášek na zajímavá témata:

Efektivní dlouhodobý rozvoj sportovce; Správný trénink postury jako základ pro další rozvoj sportovce; Škola jako nedílný partner dlouhodobého rozvoje osobnosti;

Svazové akademie - jedna z možností cesty k úspěchu; Jak se můžete starat o své sportovce a trenéry; Celoživotní vzdělávání trenéra jako nedílná součást cesty k úspěchu.

Jsme součástí společné cesty k lepšímu zdraví, lepšímu sportu a lepším výsledkům.