address-cardangle-downangle-upbankenvelopefacebook-ffacebook-officialfile-archive-ofile-audio-ofile-code-ofile-excel-ofile-image-ofile-movie-ofile-ofile-pdf-ofile-photo-ofile-picture-ofile-powerpoint-ofile-sound-ofile-text-ofile-textfile-video-ofile-word-ofile-zip-ofilefiles-oglobegraduation-capinfo-circleinstagramlinkmap-marker-altmap-markerphonestartrophytwitter-squarevimeo-squarewindow-closeyoutube-squarezonerama

Blíží se Prague Cheer&Dance Open 2020

by Martina Železná

Praha 4. února – Již v sobotu a neděli 21. března a 22. března 2020 proběhne v hale Královka v Praze soutěže ve sportovním cheerleadingu. Během těchto dnů se mezi sebou utká více jak 1 200 závodníků v kategoriích cheer a dance.

Na druhém ročníku soutěž, který pořádá Česká asociace cheerleaders, z.s., se předvede více než 25 klubů, které poměří své síly. Kromě českých klubů se předvedou i týmy z Ruska, Ukrajiny a Finska. Letošní ročník je kvalifikační na ME v cheerleadingovém sportu ve Veroně. V loňském roce byly české týmy na ME v Rusku velice úspěšné, 5 týmů se umístilo v TOP10. Proto věřím, že letos týmy svedou obrovský boj o nominaci na mistrovství, a tak Prague Cheer&Dance Open bude neuvěřitelný zážitek, “ uvedla Martina Marešová, prezidentka České asociace cheerleaders.

České týmy zde svedou boj o nominaci na Mistrovství Evropy 2020 v italské Veroně, kam mohou postoupit pouze dva týmy z každé kategorie. Kromě toho se v sobotu 21. 3. uskuteční exhibice Para Cheer z Anglie, kterou vede Rick Rodgers, což je cheerleadingové vystoupení, kde je více než 25 % gymnastů tělesně postižených. V neděli 22. 3. bude k vidění závěrečná show českého reprezentačního týmu (Team Czech Republic) před odletem na MS 2020 v USA. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal. Více informací o akci naleznete na www.cach.cz.


 Cheerleading

Cheerleading je mezinárodně uznávaný sport, který v roce 2016 byl uznán jako oficiální sportovní odvětví v sekci neolympijských sportů. Jedná se o širokospektrální sport, který obsahuje prvky tance, akrobacie a lidské pyramidy. Sportovní cheerleading se dělí na dvě divize: akrobatickou a taneční. V České republice se tento sport objevuje již od roku 1993, jehož členskou základnu tvoří více jak 1 550 atletů ve 33 týmech. Více informací o cheerleadingu naleznete na CheerleadingJeSport.cz.

Česká asociace cheerleaders

Česká asociace cheerleaders, z.s. /ČACH/ byla založena v listopadu roku 2001. Jedná se o jedinou národní organizaci zastřešující cheerleding v České republice. Hlavním cílem asociace je rozvoj cheerleadingu v ČR. Spolek sdružuje týmy, které se specializují na sportovní a taneční cheerleading. Vedle organizování závodů provozuje vzdělávací akce a poskytuje a zprostředkovává materiály a mnoho dalších pomůcek a informací týmům. ČACH je členem České unie sportu, Českého olympijského výboru, European Cheer Union a International Cheer Union. Více informací naleznete na www.cach.cz

 

Kontakt pro novináře:

Ing. Martina Marešová – Prezidentka ČACH

martina.maresova@cach.cz

+420 723 263 504